SELAMAT DATANG

Post Terakhir!

Twitter Dan Facebook - Yang Jadi Pilihan Adalah..

Ramai remaja yang aktif di laman sosial nih, suka mengonlinekan diri pada twitter dan facebook dalam satu masa yang sama. Tapi ada juga yang on9 facebook sahaja ataupun twitter sahaja. Sebenarnya, ikut mood anda, mana yang best bagi anda time tuh. Kan?
Memang dulu facebook ranking pertama rakyat malaysia on9. then baru twitter.. Btw, sekarang dah terbalik sikit.. Kebanyakan orang lebih suka aktifkan twitter berbanding facebook kerana facebook nih kira dah naik taraf baru, jadi ramai yang tak suka.. bosan.

Sebab facebook ramai yang kurang aktif adalah disebabkan mereka tidak mendapat "Notification", Jadi mestilah bosan.. Sebab tiada yang nak layan anda. Sebaliknya bagi twitter.. Fungsi twitter lebih kepada "Mention".. So disebabkan itu, ramai yang berasa gembira dan rasa twitter ni lagi best sebab ada notification. 
Dan lagi satu sebab kenapa anda pilih laman sosial? Itu adalah disebabkan anda memakai software atau pon aplikasi pada komputer atau handphone. Twitter lebih mudah digunakan di handphone berbanding facebook. Tetapi aplikasi handphone yang berlainan juga mempengaruhi kesoronokan untuk online antara dua laman sosial tersebut.

P/s: Yang penting, anda kena pandai melayan kawan2 di laman sosial dan jadilah diri sendiri. Kerana ramai yang memandang personaliti dai laman sosial. Sama ada anda elok ataupun tidak. Anda seorang yang pandai mengambil hati atau tidak.. Selamat beramal. 

0 Comments to “Twitter Dan Facebook - Yang Jadi Pilihan Adalah..”

Post a Comment